YB Tuan Hj Mohd Anuar menyifatkan program tanggungjawab sosial korporat yang dikelolakan oleh Roadcare ini merupakan suatu usaha murni syarikat swasta, pihak berkuasa tempatan (PBT) dan PPD dalam memberikan dorongan yang berterusan kepada para pelajar. Majlis diadakan di dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar, Temerloh, Pahang pada 2 Oktober 2019.

Turut hadir sama dalam majlis tersebut adalah YBhg Dato’ Wan Imran Wan Omar, Ketua Pegawai Operasi Bahagian Penyenggaraan, Protasco Berhad. Beliau berharap kesemua pelajar dalam daerah Temerloh akan mencapai keputusan cemerlang di dalam SPM dan STPM nanti.

“Sumbangan yang diberikan pada hari ini diharap mampu membantu kesemua calon peperiksaan terutamanya daripada keluarga berpendapatan rendah, mempersiapkan diri mereka  menjelang peperiksaan penting yang akan diduduki nanti. Pada masa yang sama, ia sebagai tanda motivasi daripada kami kepada semua pelajar yang terlibat” katanya kepada pemberita dalam majlis tersebut.

Protasco dan Roadcare mempunyai misi yang jelas dalam memastikan komuniti setempat dalam kawasan operasi sentiasa mendapat manfaat. Menyedari hakikat peri pentingnya pendidikan dalam mencorak masa depan yang lebih cerah, anak-anak syarikat digalakkan mengadakan program bantuan sebegini. Majlis ini juga merupakan kesinambungan siri-siri program serupa yang telah dijalankan saban tahun.

Sumbangan yang bernilai lebih RM25,000 ini akan dapat dimanfaatkan oleh 1,911 calon SPM dan 269 calon STPM dalam daerah Temerloh pada tahun ini.